070 51 15 535 info@dentalcentre.nl

Reconstructieve tandheelkunde voor een functioneel en mooi gebit

We spreken over reconstructieve tandheelkunde wanneer delen van het gebit verloren zijn gegaan en weer worden hersteld. Er kunnen bijvoorbeeld tanden zijn afgesleten door knarsen, of er kan tandweefsel verloren zijn gegaan door cariës of ontstekingen. Ook andere vormen van slijtage zijn natuurlijk mogelijk. Door deze slijtage kunnen klachten ontstaan zoals pijn aan het gebit, of niet meer goed kunnen kauwen.
Reconstructieve tandheelkunde heeft als einddoel het weer esthetisch mooi maken van het gebit, maar vooral het gebit weer de volle functionaliteit teruggeven.

Een reconstructief specialist beschikt over de nodige kennis om een behandelplan te maken en deze specialist weet ook veel van andere specialisaties zoals implantologie, kaakchirurgie en orthodontie. Hij kan door deze specialisaties te combineren een volledig behandelplan op stellen en daar verschillende specialisten uit het behandelcentrum bij betrekken. Bij reconstructieve tandheelkunde wordt binnen de praktijk veel samengewerkt om zo tot het beste eindresultaat te komen. De reconstructief specialist werkt dus eigenlijk als coördinator en zorgt ervoor dat de gehele behandeling optimaal verloopt.

Een reconstructief behandelplan

Bij een behandelplan voor uw reconstructieve behandeling wordt gekeken naar de situatie hoe hij nu is. Er worden afdrukken van uw gebit gemaakt en er wordt gekeken naar onder andere de stand en de staat van uw tanden en kiezen. Ook bekijken we of we slijtages van tanden en kiezen kunnen en moeten herstellen, wat de prognose is van de verschillende tanden en kiezen en of we extra kauweenheden moeten bijplaatsen voor elementen die wellicht verloren zijn gegaan.
Vervolgens wordt er gekeken naar de gewenste eindsituatie. Wanneer de gewenste eindsituatie is vastgesteld, wordt bekeken hoe dit doel kan worden bereikt en welke specialisten daar allemaal bij betrokken worden. Uw behandelplan wordt opgesteld. Wanneer wij en u akkoord gaan met dit plan, starten wij de behandeling. Wij streven met onze reconstructieve tandheelkunde naar een mooi en duurzaam hersteld gebit dat weer volledige functionaliteit heeft.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze reconstructieve tandheelkunde, of wilt u een afspraak voor een intakegesprek maken? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Maak vandaag nog een kennismakingsafspraak!

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren.