070 51 15 535 info@dentalcentre.nl

Esthetische tandheelkunde voor de allermooiste glimlach

Esthetische tandheelkunde richt zich op het verfraaien van het gebit. Niet iedereen is van zichzelf gezegend met een wit, recht en perfect gebit. Gelukkig is een mooi en stralend gebit nu wel voor heel veel mensen haalbaar geworden. Met nieuwe materialen, nieuwe (digitale) technieken en de kennis en kunde van veel tandartsen op dit gebied, kent de esthetische tandheelkunde steeds meer mogelijkheden.
Wij werken onder andere met tandverlenging, facings en digital smile design. U leest er hieronder meer over.

Facings om het uiterlijk van uw gebit te veranderen

Facings worden vaak gebruikt in de esthetische tandheelkunde en zijn zeer veelzijdig: ze kunnen een spleetje tussen de tanden opvullen, de tanden weer wit maken, een afgebroken hoekje opvullen, en nog veel meer. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts
plakt het vulmateriaal op de tand. Een facing gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee en is in de esthetische tandheelkunde een ideaal materiaal om een glimlach snel mooier te maken. Een facing kan in een enkele behandeling worden aangebracht en wordt uiteraard passend gemaakt met de kleur en de vorm van de rest van uw gebit.

Tandverlenging voor een rechte glimlach

Wellicht knarst u ’s nachts op uw tanden, bent u een keer lelijk gevallen of bent u gewoon geboren met tanden die niet geheel de lengte hebben die u wilt. In de esthetische tandheelkunde is het heel goed mogelijk om ervoor te zorgen dat uw tanden weer de perfecte lengte krijgen die past bij de rest van uw gebit. Of er nu in de lengte een randje bij moet, of in de breedte een klein stukje af, het is voor onze tandartsen geen enkel probleem om ervoor te zorgen dat uw tanden weer allemaal op een mooie lengte komen.

Digital Smile Design

Digital Smile Design is een methode waarmee de tandarts, door bewerking van digitale foto’s, de ideale gebitssituatie kan ontwerpen waarbij uw wensen leidend zijn. Uw lippen, tanden en gezichtsstructuur worden geanalyseerd om voor u de ideale glimlach te krijgen. Zo kunt u, nog zonder een behandeling uit te voeren, zie hoe uw gebit er uit kan gaan zien. Daarna wordt een try-in gemaakt, zodat u in uw mond kunt zien hoe uw gebit zou kunnen worden. Ziet u dit wel zitten? Dan gaan we van start met de esthetische tandheelkunde en zorgen we ervoor dat we een behandelplan voor u op gaan stellen en dat vervolgens uit gaan voeren. Tot slot heeft u uw perfect smile!

Een onzichtbare beugel voor mooie rechte tanden

Staan uw tanden slechts iets scheef en zijn facings of een smile design niet nodig? Dan kunnen wij u ook de Invisalign onzichtbare beugel bieden. Lees voor meer informatie over Invisalign verder onder het kopje ‘onzichtbare beugel’ op de website.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over esthetische tandheelkunde, een afspraak maken of informatie over Tandheelkundig Centrum Wassenaar? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Maak vandaag nog een kennismakingsafspraak!

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren.