070 51 15 535 info@dentalcentre.nl

Rechte tanden en een perfecte glimlach met een Invisalign onzichtbare beugel

 Marijn Wegener РTandarts

Veel mensen gaan naar de orthodontist of tandarts voor orthodontie uit esthetische overwegingen, maar dat is niet de enige reden. Soms is aanpassing van de stand van de tanden ook echt noodzakelijk voor een functioneel gebit. Een regelmatig gebit met rechte tanden die elkaar bij dichtbijten optimaal raken, geeft een betere prognose voor het behoud van de tanden en kiezen. Rechte en regelmatige tanden zorgen ervoor dat iemand goed kan bijten, kauwen, praten, lachen en zijn of haar gebit makkelijker schoon kan houden. Waar vroeger altijd werkt gewerkt met beugels die goed zichtbaar waren in de mond, is er tegenwoordig een haast onzichtbare beugel op de markt: Invisalign.

 

Wat is een onzichtbare beugel?

 

De Invisalign beugel bestaat uit een reeks zeer dunne en transparante bitjes, ook wel aligners genoemd. Deze aligner(s) draagt u 22 uur per dag. Iedere 14 dagen wordt de oude aligner gewisseld voor een nieuwe die net iets anders van vorm is, waardoor uw tanden en kiezen langzaam de goede kant op schuiven. Een behandeling met een onzichtbare beugel wordt als comfortabeler ervaren dan een behandeling met een reguliere beugel, omdat een Invisalign minder irritatie geeft aan de wangen en lippen. Daarnaast is deze beugel natuurlijk zo goed als niet te zien en tast hij het spraakvermogen niet aan. Deze beugels worden een steeds populairdere keuze, vooral onder volwassenen.

 

Hoe verloopt het proces?

 

Wanneer u bij ons komt voor een onzichtbare beugel, is het eerste gesprek een intake. We kijken naar uw gebit, uw wensen en wat er mogelijk is met Invisalign. Wanneer u besluit voor een behandeling met een onzichtbare beugel te kiezen gaan we verder aan de slag: we maken afdrukken en scans die elk detail van uw gebit weergeven. Er wordt vervolgens een simulatiefilmpje gemaakt om stap voor stap te laten zien hoe uw gebit eruit kan komen te zien en kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt aan de hand van uw wensen.
Wanneer de eindstand van het gebit door u akkoord is bevonden, worden uw bitjes gemaakt. Deze bitjes draagt u vervolgens 22 uur per dag. Tijdens eten, drinken of het poetsen van de tanden kunnen de bitjes even verwijderd worden, maar voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk de aligners zo veel mogelijk te dragen.

 

Tijdens de maanden dat de onzichtbare beugel gedragen wordt komt u regelmatig op controle om te kijken of het proces nog goed verloopt, de aligners passen en worden zo nodig aanpassingen gemaakt om u een zo goed mogelijk eindresultaat te geven.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer informatie over de onzichtbare beugel, een afspraak maken of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Maak vandaag nog een kennismakingsafspraak!

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren.