070 51 15 535 info@dentalcentre.nl

Tandheelkundig Centrum Wassenaar: onze visie en werkwijze

De moderne tandheelkunde omvat allerlei specialismen en differentiaties. Tandartsen die complete zorg op een hoog niveau willen aanbieden, moeten daarom samenwerken in tandheelkundige teams. Bij Tandheelkundig Centrum Wassenaar werken daarom ook diverse specialisten die samen een complete mondzorg kunnen bieden.
Nieuwe technieken en inzichten volgen elkaar in hoog tempo op. Dit vereist continue opleiding en bijscholing onder het motto: een leven lang leren. Al onze tandartsen laten zich regelmatig bijscholen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Goede tandheelkundige zorg beperkt zich niet alleen tot de mond. Elke behandeling is bij ons gericht op de complete mens. Naast technische kennis is ook het relationele aspect van de mondzorg belangrijk. Een patiënt mag naast een mooie, duurzame restauratie ook rekenen op aandachtige, persoonlijke service. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij Tandheelkundig Centrum Wassenaar komt, zich op zijn gemak voelt en gehoord voelt. Een behandeling is nooit een eenzijdig proces van de specialist, maar altijd een samenwerking tussen de arts en de patiënt.

Daarnaast is ethiek een belangrijk onderdeel van onze filosofie. Wij zullen alleen behandelingen uitvoeren waar wij volledig achter staan en die een meerwaarde voor de patiënt betekenen.

Onze werkwijze

Bij Tandheelkundig Centrum Wassenaar werken wij met een team van tandartsen, mondhygiënistes en profylaxe (preventie) assistenten die u professioneel behandelen. Onze tandartsen beoefenen de algemene tandheelkunde, maar hebben daarnaast allemaal een specialisme of aandachtsgebied zoals bijvoorbeeld het plaatsen van implantaten, het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen, onzichtbare beugels of prothetische tandheelkunde. Daarnaast zijn er mondhygiënistes die de zorg bij tandvleesproblemen op zich nemen.

Voor specialisaties die niet bij Tandheelkundig Centrum Wassenaar aanwezig zijn, zoals kaakchirurgie of parodontologie, verwijzen wij u naar door ons geselecteerde specialisten.
U kunt uw bezoek aan de tandarts combineren met een behandeling door een van onze profylaxe assistentes. Voor de controle door de tandarts zal de profylaxe assistente het preventieplan uitvoeren. Als tijdens de controle blijkt dat u een vervolgbehandeling nodig heeft, maken wij een aparte behandelafspraak met u.

Met het blote oog kunnen wij veel zien, maar niet alles, daarom maken wij op indicatie overzichtsfoto’s van uw gebit. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problematiek of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop de kaak en het gebit geheel is afgebeeld. Zo krijgen wij een volledig beeld van uw mondgezondheid en kunnen wij goed beoordelen welke behandeling voor u het beste is.

De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond is een optimaal niveau van mondhygiëne. Wij nodigen u uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek en het verwijderen van tandsteen. Daarnaast wordt er tijdens die afspraak tijd gereserveerd voor het geven van voorlichting en instructie.

Het is goed als kinderen vanaf hun derde jaar regelmatig naar de tandarts gaan. Vanaf het eerste bezoek starten wij bij Tandheelkundig Centrum Wassenaar met het preventieplan “Gewoon Gaaf”.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen over onze werkwijze en visie nog vragen over Tandheelkundig Centrum Wassenaar? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Maak vandaag nog een kennismakingsafspraak!

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren.